Schoonmaakschema: nooit meer ruzie om vuile sokken!

Als je al even samenwoont dan snap je deze kwestie direct: een broek blijft 3 dagen op dezelfde plek in de woonkamer liggen, iedere dag moet je een jas van de stoel afpakken en hang je deze aan de kapstok en iedere week lijkt het alsof jij de sjaak bent die alweer het bed staat te verschonen. Laat een strijd om vuile was niet tussen jullie in komen en neem mijn advies aan: gebruik een schoonmaakschema. 

Herinneringen uit het verleden: “Jahaaa, maaam!”

Hoewel het je waarschijnlijk doet denken aan je moeder die iedere 3 dagen weer aan je slaapkamerdeur stond om je te zeggen dat je weer je kleding in de was moest doen en je bureau op moest ruimen, werkt het nu toch echt anders. Nu heb je geen moeder die je daaraan herinnert en daarom kan het soms wel eens net te lang duren voor je je bed verschoont. Sterker nog: je verandert zelf in je eigen moeder naar de ander toe. Vergeet dan ook niet hoe jij zelf altijd reageerde, een ander kan zo ook op jou reageren. 1 verschilletje: jij bent niet je partners moeder. Jullie staan op een gelijk niveau, dus dat bemoederen moet omgezet worden in overleggen en communiceren met een gezamenlijke eindstand.

De behoefte aan een luie dag

Soms zijn er van die dagen dat ik alleen maar de hele dag in mijn huispak voor de tv wil zitten en tosti’s wil eten.

Dit doe ik ook, hoor. Maar als je ook nog mensen over je vloer krijgt of sowieso een derde wereldoorlog wilt voorkomen in je eigen huis, dan kan dit gewoon niet. Om onszelf te motiveren heb ik me daarom laten informeren door het internet en vrienden over een eventueel schoonmaakschema. Blijkbaar houdt iedereen zich er ook braaf aan en worden alle taken altijd gedaan op de dagen van het schema. Tof, maar ik ben altijd beter in plannen dan in uitvoeren. Dus heb ik even in het huis rondgelopen en hierop een schoonmaakschema gemaakt.

Ons schoonmaakschema

schoonmaakschema stel koppel

Gebruik het schema als richtlijn

Nu moet ik je eerlijk zeggen: het is niet dat wij het schema helemaal precies volgen. Sterker nog, hij hangt in de meterkast, zodat gasten hem niet zien maar wij ook niet ieder moment worden herinnerd aan schoonmaken. Wat wel fijn is, is dat je hem als richtlijn kan gebruiken. Als je even niet weet wat er ook al weer gedaan moest worden om het huis spik en span te maken voor gasten, dan kan je even het schema raadplegen.

Bovendien is het soms een fijne reminder van de stem van la mamsie die zegt hoe vaak je nou de planten water moet geven.

Behoud de harmonie en vrede in huis

Bewaar die vrede in huis en zorg voor harmonie. Terwijl je samenwerkt om een schone en opgeruimde omgeving te creëren, realiseer je je misschien dat er betere manieren zijn om taken te verdelen en te plannen. Dat is waar mijn schoonmaakschema in het spel komt.

Download het perfecte schoonmaakschema

Misschien ben je iemand die graag een visueel hulpmiddel heeft of ben je het type dat houdt van een checklist. Voor al die mensen (en voor iedereen die gewoon wat extra hulp wil bij het huishouden) heb ik iets speciaals gecreëerd. Ik heb mijn eigen schoonmaakschema omgezet in een handige, downloadbare PDF.

Ja, je hebt het goed gehoord! Je kunt nu je eigen exemplaar van mijn bewezen schoonmaakschema downloaden en het in jouw eigen huis implementeren. Dit schema helpt niet alleen om je huis georganiseerd en schoon te houden, maar zorgt er ook voor dat beide partners op dezelfde pagina staan. Geen verwarring meer over wie wat doet en wanneer.

Voordelen van ons schoonmaakschema

  1. Georganiseerd huis: Het is niet alleen een kwestie van schoonmaken, maar van het behouden van een systematische routine die voor jullie beiden werkt.
  2. Minder stress: Niet meer nadenken over welke taken er nog gedaan moeten worden; check gewoon het schema!
  3. Duidelijke communicatie: Met een vast schema is er geen ruimte voor aannames of misverstanden.

Aan de slag!

Dus, waar wacht je nog op? Geef die rondslingerende sokken, overvolle wasmanden en stoffige hoeken geen kans meer. Download vandaag nog mijn gratis schoonmaakschema en breng harmonie terug in je huishouden!

Schoonmaakschema

Oorspronkelijke prijs was: € 9,99.Huidige prijs is: € 0,00.

Downloadbaar schoonmaakschema in PDF-formaat, onderverdeeld in dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse klusjes. De ideale gids voor een georganiseerd en schoon huishouden!

Deel jouw ervaringen

As je de PDF hebt gedownload en hem een tijdje hebt gebruikt, kom dan terug naar deze blog en deel je ervaringen. Ik ben altijd benieuwd naar feedback en hoe het schema in verschillende huishoudens werkt. En vergeet niet, het belangrijkste is dat je samenwerkt en respect toont voor elkaars behoeften en wensen. Samen maken we van elk huis een liefdevol en georganiseerd thuis!

Geef een reactie