Lekker cliche date idee: naar de Efteling

Als je dicht bij de Efteling woont en je rijdt regelmatig langs het Efteling Hotel en de grote muur die het park afbakent van de bewoonde wereld, dan vergeet je soms dat er een prachtig park achter die muren zit. Hoewel de Efteling dan ook echt een perfect park is voor gezinnen, is het met vrienden ook super gezellig en zeker voor een stelletje is het ideaal als date idee.

Ik geloof dat waarschijnlijk ieder stelletje dat al langer dan een jaar samen is, al wel eens in de Efteling is geweest, dus misschien is dit date idee een beetje cliche.

Al langer dan een jaar samen en nog nooit geweest? Shame on you! Verras je vriend/vriendin maar gauw met een entreekaartje!

Schoolreisje

Ieder kind in Nederland ( of in ieder geval binnen een straal van 50 km van de Efteling) is wel eens in de Efteling geweest op schoolreisje. Al die bussen die zich in rijen opstelden op de parkeerplaats waarna alle scholieren werden losgelaten als een stel wilde honden. Je liep dan met een groepje door het park, met je klasgenoten die je normaal alleen op school zag, dus het was altijd extra leuk om dan niet geremd te worden door leraren. Maar niet alleen als kind of ‘adolescent’, ook als volwassene is de Efteling leuk!

Hoe je dag eruit ziet

Ook al waan je je in een wereld vol fantasie, net als in je kindertijd droom je door en vlieg je op dat tapijt mee de lucht in. De ‘aa’s en ‘oo’s in de Droomvlucht zijn nog hetzelfde als vroeger. Het leukste is nog dat er telkens nieuwe attracties bijkomen; iedere keer dat ik kom is er een nieuwe attractie bij en dat maakt het park zo dynamisch. Slim ook. Baron 1898 is gewéldig. Ravelijn is trouwens ook echt superleuk om gezien te hebben, even ontspannen kijken naar een show halverwege de dag geeft ook rust.

De dag zal verlopen zoals je denkt. Je strompelt wat door het park, hand in hand, je bekijkt mensen die met hun kinderwagen blijven hangen, je schreeuwt in de attracties waar je nat wordt en je bekijkt altijd je foto na de rit. Hilarisch dat je nu volwassen bent en nog steeds een rare kop trekt voor die camera. Je eet samen net iets te veel snoep tijdens de zwanenbootjes maar toch ga je daarna lekker een aardappel aan een stokje eten. Heerlijk.

Romantisch date idee!

Een echte romantische aanrader voor een date idee is om naar de Winter Efteling te gaan: niet alle attracties zijn open, maar als je geluk hebt ligt er sneeuw en zijn er kampvuurtjes en ruikt het naar gluhwein. De laatste keer (lees: 3 jaar geleden) dat ik naar de Efteling ging, vroor het enorm en lag er een pak sneeuw. Voor ons pakte dit toen goed uit: geen wachtrijen! Deze keer gingen we niet tijdens de Winter-Efteling en was er geen sneeuw, maar dit maakte de dag niet minder leuk dan de vorige keer. Alleen vergeleken met het vorige bezoek was het nu druk. Overigens ook een tip om voor je bezoek te checken hoe druk het die dag gaat worden, gewoon op de site van de Efteling.

Let goed op lopende acties

Omdat de Efteling een leuk uitje is voor gezinnen, omdat kinderen hier graag naar toe willen (zeker sinds de tv-reclame en nieuwe attracties), zijn er regelmatig acties voor entreekaartjes van de Efteling. Zo heeft de Albert Heijn regelmatig acties waarmee je korting krijgt op een entreekaartje. Maar vergis je niet, een hele dag weg naar dit leuke park kan al gauw oplopen tot 60 euro per persoon. Vergeet niet je benzine of andere reiskosten mee te tellen, parkeerkosten, entreekaartje, een koffie met koek en lunch. Kaartjes kopen via de Efteling-site scheelt al 2 euro per kaartje en vooraf even ‘vreten’ inkopen bij de supermarkt scheelt ook wat.

Voor de luxe paarden Tickets

Wij gingen voor de verandering eens voor een luxe entreekaartje: Ticket Luxe. Hierbij kan je 30 min eerder het park op, krijg je koffie met een muffin en en lunch, voor een luttele 10 euro extra bovenop je entreekaartje. Goeie deal, dachten wij. Alleen jammer dat toen we wilden lunchen, we naar de andere kant van het park moesten lopen omdat je de lunch( panini of friet met snack +flesje drinken), maar bij bepaalde restaurants/eettentjes kon inleveren. Bovendien hadden we van tevoren een flesje frisdrank en flesje water ingekocht, dus we sleepten die de hele dag mee en kwamen er nog mee thuis ook. Daarnaast waren er nog genoeg andere deals die je pas in het park zag, die ook prima waren geweest. Uiteindelijk scheelde het omgerekend een euro ongeveer. Niet echt een aanrader dus, door al dat heen en weer geloop.

Een aanrader tegen lange wachttijden

Heb je geen zin in lange wachttijden, download dan de app van de Efteling. Daar staat niet alleen een kaart van het park op, maar ook staat bij elke attractie aangegeven hoeveel minuten de wachttijd is. Zo kun je gelijk zien of er een hoek van bepaalde attracties is waar heel erg veel mensen zijn, en je die hoek beter kan mijden.

Can’t stop loving it

Als je niet te vaak gaat en alleen af en toe, dan blijft het leuk om naar de Efteling te gaan. Nog steeds is het erg cliche, maar het blijft toch gewoon leuk om met je lief door het Sprookjesbos te lopen en in de Fata Morgana steeds weer nieuwe poppetjes te ontdekken. Het mag dan wat geld kosten, maar de Efteling brengt je echt een dag vol plezier en bovendien voel je je weer samen even kind. Misschien niet even leuk voor iedereen: je zal waarschijnlijk vroeg naar bed gaan omdat je echt afgepeigerd bent.

Ach, niet iedere dag kan eindigen met een ‘happy ending’, toch?

Geef een reactie