De uitdagingen en beloningen van reizen met jonge kinderen

Toen ik het idee opperde om met ons gezin een grote reis te maken, kreeg ik veel opgetrokken wenkbrauwen. “Een rondreis met een dreumes van 1,5 en een kleuter van bijna 5? Gaat dat wel goed komen?” vroegen sommigen zich af. Ja, het reizen met kinderen was een uitdaging, maar de ervaringen en herinneringen die we opdeden, waren elke hobbel in de weg waard.

De uitdagingen van reizen met kinderen

Voorbereiden op onze trip naar Canada voelde als een marathon. Het inpakken met twee kleintjes in huis, het plannen van onze route, en de zorgen over hoe de kinderen zouden reageren op de lange reistijden. Ik lag ‘s nachts wakker, overdenkend of we wel de juiste keuze hadden gemaakt voor zo’n avontuur.

Onze bijna 5-jarige was enthousiast maar had ook zijn bedenkingen. En onze kleine dreumes? Die had vooral behoefte aan zijn vertrouwde ritme en routine. Flexibiliteit was onze beste vriend tijdens deze reis.

De onvergetelijke beloningen

Maar ondanks de uitdagingen, waren er talloze magische momenten. De verwondering in de ogen van mijn kinderen bij het zien van het uitgestrekte landschap van Canada, het samen ontdekken van nieuwe plaatsen en het smullen van de lokale lekkernijen – het zijn herinneringen die we altijd zullen koesteren.

Tips voor ouders die reizen met jonge kinderen

Nu ik deze ervaring heb opgedaan, wil ik graag enkele tips delen voor ouders die overwegen te reizen met hun kleintjes:

1. Een goede voorbereiding is het halve werk: begin ruim van tevoren met inpakken en maak een checklist. Vergeet niet de favoriete knuffels, speeltjes en genoeg snacks voor onderweg.

2. Plan een kindvriendelijke route: Canada en Amerika zitten vol met kindvriendelijke activiteiten. Denk aan dierentuinen, themaparken en natuurparken, maar ook speeltuinen en bossen waar kinderen zich kunnen uitleven. Doe vooraf onderzoek en betrek je kinderen bij het plannen.

3. Eetgelegenheden: hoewel de Noord-Amerikaanse keuken bij veel kinderen in de smaak valt, is het handig om vooraf enkele kindvriendelijke restaurants op te zoeken. Gelukkig waren pannenkoeken met maple syrup een grote hit bij allebei onze kinderen!

4. Zorg voor voldoende rustmomenten: plan niet te veel op één dag en zorg voor voldoende rustmomenten. Een middagdutje of een rustig moment in het park kan wonderen doen.

5. Stay connected: zorg voor een lokale simkaart of draagbare wifi, zodat je altijd verbonden bent. Handig voor navigatie, maar ook om snel informatie op te zoeken of een restaurant in de buurt te vinden. Als je kiest voor een lokale simkaart, word je ook niet verrast met een hoge telefoonrekening na je reis!

6. Veiligheid voorop: zorg voor een kinder-ID armbandje met daarop je contactgegevens. Mocht je je kind even uit het oog verliezen, dan kan iemand je snel bereiken. Zorg ervoor dat je de tekst in het Engels erop zet.

7. Wees flexibel en geniet! Het kan zijn dat niet alles volgens plan verloopt, maar dat is oké. Probeer te genieten van elk moment en onthoud dat je waardevolle herinneringen creëert voor je gezin.

Denk aan je mindset!

Reizen met jonge kinderen kan zeker een uitdaging zijn, maar met de juiste voorbereiding en mindset is het een geweldige ervaring die je niet wilt missen. De herinneringen, de band die je opbouwt en de avonturen die je samen beleeft, zijn onbetaalbaar. En onthoud: als wij het kunnen, kun jij het ook!

Geef een reactie