Essentials voor lange vliegreizen met kinderen

Lange vliegreizen met kinderen kunnen zowel een spannend avontuur als een uitdaging zijn, vooral zowel de ouders als de kinderen. De sleutel tot een soepele reiservaring is voorbereiding. Hier zijn enkele essentials die elke ouder zou moeten overwegen om mee te nemen voor zowel zichzelf als hun kleintjes om de reis zo comfortabel en stressvrij mogelijk te maken.

1. Voor de ouders:

Waterfles met tijdsaanduiding: Hydratatie is cruciaal, vooral tijdens lange vluchten. De lucht in een vliegtuig kan erg droog zijn, wat kan leiden tot uitdroging. Een waterfles met tijdsaanduiding kan je helpen herinneren om regelmatig te drinken. Het is ook een milieuvriendelijk alternatief voor het gebruik van wegwerpflessen.

Nekkussen en oogmasker: Probeer wat rust te pakken wanneer de kinderen slapen. Een nekkussen en oogmasker kunnen je helpen comfortabeler te slapen en je te isoleren van het cabine licht.

E-reader of tablet: Terwijl de kinderen een dutje doen of bezig zijn met hun eigen entertainment, kan een e-reader of tablet een geweldige manier zijn om jezelf te vermaken. Vergeet niet om van tevoren wat boeken, tijdschriften of films te downloaden.

Oordopjes of noise-cancelling koptelefoon: Deze kunnen handig zijn als je wat rust wilt of gewoon wilt genieten van je eigen entertainment zonder gestoord te worden door het geluid van de vliegtuigmotoren.

2. Voor de kinderen:

Comfortabele kleding en dekens: Zorg ervoor dat je kinderen comfortabele kleding dragen, zoals pyjama’s of trainingspakken. Neem ook een lichte deken mee, omdat het in het vliegtuig koud kan worden.

Speelgoed en boeken: Neem een paar van hun favoriete speelgoed en boeken mee om ze bezig te houden. Overweeg ook om wat nieuwe items mee te nemen die je tijdens de vlucht kunt introduceren als verrassing.

Koptelefoon: Als je kinderen gebruik maken van elektronische apparaten, vergeet dan niet om kindvriendelijke koptelefoons mee te nemen. Ze zijn ontworpen om het geluidsniveau te beperken om het gehoor van je kind te beschermen.

Snacks: Hoewel er eten aan boord wordt geserveerd, kan het handig zijn om wat extra snacks mee te nemen, vooral als je kinderen kieskeurige eters zijn. Denk aan gedroogd fruit, crackers, of granenrepen.

Kleurboeken en potloden: Deze zijn geweldig voor zowel jongere als oudere kinderen. Ze kunnen uren zoet zijn met kleuren en tekenen, en het is ook een rustige activiteit die de andere passagiers niet zal storen.

Waterfles: Net als volwassenen moeten ook kinderen gehydrateerd blijven. Een waterfles met tijdsaanduiding kan ook voor hen handig zijn. Het kan ze aanmoedigen om regelmatig te drinken en kan ook dienen als een leuke activiteit om de tijd bij te houden.

3. Algemene tips:

Plan rustmomenten: Als je reist met zeer jonge kinderen, probeer dan je vluchten zo te plannen dat ze samenvallen met hun normale slaaptijden.

Blijf bewegen: Lang zitten kan oncomfortabel zijn. Sta op, strek je benen en loop een beetje met je kinderen door de cabine als de veiligheidsgordeltekenen uit zijn.

Oordopjes voor de afdaling: Het veranderen van de luchtdruk tijdens de daling kan pijnlijk zijn voor de oren. Zuigflesjes, fopspenen of oordopjes kunnen helpen de druk te verlichten.

Voorbereid zijn kan het verschil maken tussen een stressvolle reis en een plezierige reiservaring. Met de juiste essentials bij de hand, kun je zorgen dat zowel jij als je kinderen comfortabel en gelukkig blijven tijdens de vlucht. Goede reis!

Geef een reactie