Bridget Jones: nu eindelijk niet meer alleen!

Bridget Jones’s baby

Ik ging met mijn moeder naar de drukke Ladiesnight van Bridget Jones’ baby, in De Leest in Waalwijk.

Er was ruimte voor 600 vrouwen. Dat betekent een hoop gekakel, maar ook een hoop gelach. Het brengt ons vrouwen even samen.

Ladiesnight in Waalwijk

We zaten in de rabozaal bij Theater De Leest in Waalwijk. Dit theater is best mooi en groot en we waren hier al eens geweest. De Rabozaal is normaal een zaal voor theater: het is een middelgrote zaal met balkon. We zaten op de voorste tij van het balkon; ideaal want we hoefden niet omhoog te kijken. Enig nadeel: weinig voetenruimte. We kregen een drankje bij aankomst, maar helaas was deze op toen we aankwamen. In de pauze kregen we wel een gratis drankje, maar na de film waren er geen hapjes te zien, zoals beloofd was in de tekst ‘met hapjes en drankjes’. Het stond verder vol met kraampjes, dus lekker dubbel verdiend door het theater. Het gaf voor mij weinig toevoeging. De dj was grappig, maar elke achtergrondmuziek is goed bij gekakel.

Dus: DE FILM. Bridget Jones met baby. OMG.

Ik denk dat iedere vrouw zich wel ergens herkent in Bridget. Haar onhandigheid, haar eenzaamheid, haar wanhopige zoektocht naar liefde. Toen de eerste film uit kwam in 2001, heb ik die samen met mijn moeder gezien, en op de 1 of andere manier zag ik wel voor me dat ik haar was. En zelfs met de jaren mee denk ik dat nog steeds. Behalve haar sexy corrigerende onderbroek dan.

bridget all by myself

En nu dan eindelijk: mit baby. Jep. Zwanger. Maar: van wie?

Bridget Jones is veranderd. Ouder (43). Dun. Dit was de eerste film dat Renee Zellweger geen 15 kilo voor de film was aangekomen las ik. In de film was Bridget ‘volwassen’ omdat ze op gewicht was, en zeker op dat grote bioscoopscherm zag je alle rimpels op haar gezicht. Ze was écht de volwassen Bridget. Ik voelde me jong tegenover haar.

 

Maar toen kwam Bridget, de écht Bridget, zoals ze van binnen was, weer naar buiten. Bridget was terug, jeej! Haar klunzigheid en subtiliteit was net als voorheen. Maar het werd niet overdreven, Bridget bleef zichzelf. Maar nu met wat extra’s. Bridget Jones met baby, wie had dat gedacht?

Na al die jaren: we still love you Bridget!

Ik ben opgegroeid met Bridget, soms is het net alsof ze een persoon in mijn leven is. Is dat waarom wij Bridget leuk blijven vinden ? Omdat Bridget net die ene klunzige vriendin is die je alles gunt maar die alles op de meest grappige manier toch kan verpesten?

RHeb jij ook zo’n vriendin, of herken jij jezelf erin?

Geef een reactie